Slaaprituelen bedenken voor onze voorwerpen: ze 'uitkleden' tot hun oorsprong. Hen lief toedekken en hen dan mooi in slaap laten vallen. Slaap zacht!
De andere filmpjes staan bij 'Filmpjes en foto's'.
 
Slapen onze uitvindingen ook? Zijn ze soms moe en doen ze hun oogjes toe als we er niet bij zijn?
En hoe slapen wij? We probeerden onze favoriete slaaphoudingen uit op de harde grond van de gang.
 
Foto
Nasteha & Seda
Ayse & Osge
Product: een trouwjurk waarin ook eten voorzien is. De sleep wordt in een wip omgebouwd tot een buffettafel met heerlijke taart.
Reden: stel dat je het zo druk hebt met je trouwfeest dat je vergat het eten te reserveren, dan heb je met deze jurk eten
bij de hand.
Merknaam: Sona

Bij elk nieuw product hoort een merknaam en een promotietekst.
Dat was de opdracht van vandaag. Wie al deze teksten wil lezen, kan ze op de bladzijde met 'teksten' vinden.

 
Foto
Feyza presenteerde op woensdag 14 november Het TxTieljournaal in Het Klimrek. Er waren drie hoofdpunten. Hoofdpunt 1: Greenpeace heeft vastgesteld dat er in heel wat buitensportkledij stoffen aanwezig zijn die schadelijk zijn voor het milieu. Hoofdpunt 2: Het merk Replay brengt een jeans op de markt met een ingebouwd apparaatje waarmee je rechtstreeks verbonden bent met sociale media als FaceBook. Hoofdpunt 3: De bekende Uggs zijn niet langer populair. Voor meer informatie schakelde Feyza telkens over naar de correspondent ter plekke.

Ook op 21 november was er een tweede boeiende uitzending. Bovendien was er live ondersteuning voor doven en gehoorgestoorden. Nieuwslezer van de dag was özge.

Kapotte jeans

18/11/2012

 
Foto
Waarom een dure 'kapotte' jeans kopen als je die zelf kan maken op een goedkope manier en dus ging de klas van Juf Laurie enthousiast aan de slag met verfschraper en kaasschaaf. Het resultaat mag gezien worden. Een nieuwe, jonge generatie jeans-designers is opgestaan in Het Klimrek.

 
Onze uitvindingen worden op 1 december tentoongesteld. Daar moeten infokaartjes bij zoals in een echt museum. Hieronder staat er al eentje, de anderen kan je bij 'teksten' lezen!

TASMUTS
muts wordt handtas
kan massages geven, warmte opwekken, geeft glinsters af
astrakan muts, riem, glinsters, lijm
Beytullah Bult, Ahmet Efe Anafarta
Gent, 2012 (De Lotus)


 
Onze uitvindingen krijgen al en beetje de vorm die we willen. In de klas is het druk en warm en lawaaierig, maar we geloven er in dat alles mooi op tijd klaar is! Myriam en onze juf hebben gelukkig veel geduld.